Popis okolia - mimoriadne atraktívna oblasť: 3 národné parky

Vysoké Tatry(12km) - časť Európy, ktorú stojí za to vidieť !

Tatry, to je predovšetkým nádherné prírodné prostredie, kde sa na malej ploche reliéf krajiny mení od podhorských lúk, cez ihličnaté lesy až po množstvo rozľahlých ľadovcových dolín obkolesených hradbami strmých štítov a vyplnených úchvatnými plesami a tokmi. Vysoké Tatry vytvárajú jeden ucelený vysokohorský komplex, ktorý ponúka svojim návštevníkom množstvo aktivít, z ktorých prevláda najmä turistika, horolezectvo a lyžovanie. Bohaté možnosti ďalších športových aktivít a množstvo turistických atrakcií, priťahuje návštevníkov z celého sveta. Jedinečná vysokohorská klíma Vysokých Tatier má blahodárne účinky na ľudský organizmus a poskytuje výborné podmienky pre klimatické kúpele a liečebné ústavy.



Slovenský raj (27km) – ako sám názov hovorí je doslova rajom.

Spoznávanie prírodných krás, turistika, ale i relax a športové príležitosti, to všetko nájdete v Slovenskom raji. Je to miesto, ktoré sa stalo svojimi výnimočnými prírodnými krásami jedným z najkrajších národných parkov v Strednej Europe. Ak hľadáte prostredie, kde zažijete skutočne panenskú prírodu a veľké množstvo prírodných pokladov na jednom mieste, je to iste Slovenský raj. Toľko rozmanitých miest a možností na aktívny či pasívny oddych. Horské pásmo na východnom Slovensku v oblasti Spiša sa stalo právom národným parkom, ktorý, ako sám názov hovorí, je doslova rajom. Málokde inde nájdete na tak malom priestore udivujúco romantickú krajinu – planiny, priepasti, kaňony, rokliny, náhorné plošiny, jaskyne, vodopády.



Pieninský národný park (30km) - kraj pltníkov a lietajúceho mnícha Cypriána

Pieniny sú územie, ktoré je príznačné svojou malebnou krajinou so zachovanými prvkami ľudovej architektúry, úzkymi švíkmi políčok pretkávaných strmými medzami, lesíkmi ktoré na hrebeňoch dopĺňajú hlboké lesy. Spolužitie človeka s prírodou vytvorilo malebnosť a čaro tunajšej krajiny. Nie náhodou práve toto územie je kolískou medzinárodnej ochrany prírody v Európe. Najväčšou atrakciou tohto regiónu je splav rieky Dunajec na tradičných drevených pltiach, ktorý uspokojí aj najnáročnejších turistov.



Aqua City Poprad - Najlepšie ekologické stredisko na svete (12 km)

13 bazénov, šmýkačky, tobogany, vírivky, 11 inhalačných miestnosti a sáun a množstvo procedúr a aktivít. V AquaCity si môžete vychutnať kúpanie v termálnej vode vo vnútri alebo vonku bez ohľadu na počasie. Vonku si môžete oddýchnuť v geotermálnej vode s výhľadom na zasnežené končiare tatranských štítov a vnútri vám príjemné kúpanie umožnia jemne podsvietené bazény s najviac mineralizovanou vodou. Veľkej obľube hostí sa teší aj wellness centrum Vitálny svet, kryoterapia, spinning centrum a thajská masáž. Je len na Vás, či si vyberiete oddych v jemne bublinkujúcej teplej vode alebo zvolíte relax v niektorom špecializovanom zariadení. Jedno aj druhé blahodarne pôsobí na telo aj na dušu.



Vrbov – Thermal Park ( 6 km)

V areáli sa nachádza desať bazénov, z toho sú štyri detské. Teplota vody v bazénoch je od 26C do 38C. Kúpalisko je otvorené celoročne. Termálna minerálna voda má blahodarne účinky na pohybové a nervové ústrojenstvo, dýchací a srdcovocievny systém.



Veľká Lomnica - Golf resort Black Stork - najväčší golfový areál na Slovensku (7 km )

Tento najväčší golfový areál na Slovensku sa nachádza na úpätí Tatier. Vďaka tomu sa budete pri hre kochať nádherným výhľadom na vysoké štíty hôr. Vychutnajte si hru na 27 jamkovom ihrisku s kompletným zázemím. Raritou tohto klubu je najväčšie kryté odpalisko na Slovensku, ktoré ocenia aj tí najnáročnejší golfisti.



Levoča a okolie (26 km)

Neďaleko odtiaľ sa nachádza prekrásne stredoveké mesto Levoča obohnané hradbami s hlavnou radnicou, ktorá sa považuje za najkrajšiu stavbu na Slovensku. V Kostole sv. Jakuba sa nachádza najvyšší drevený oltár v Európe s výškou18,6 metra.



Pre tých, ktorí sa chcú dotknúť histórie odporúčame navštíviť Spišský hrad. Patrí k pokladom európskej kultúry. Výstavba hradu trvala takmer 600 rokov a teda je v ňom zachytená história, život, práca a um Slovákov od 12. storočia až dodnes. Je najrozsiahlejšou hradnou zrúcaninou v strednej Európe. Národná kultúrna pamiatka a lokalita Svetového dedičstva UNESCO.



Je tu veľa možnosti ako príjemne stráviť dovolenku. Stačí len prísť!